Senaste nyheterna

Vill du ha ett viktigt jobb? Sök jobbet som Fastighetschef

2021-10-25 Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Sundbyberg är en snabbt växande stad, vilket innebär ett stort behov av […]

Linus Johansson övergår från konsult till anställd affärscontroller från och med den 10 november 2021

2021-10-25 Linus kommer närmast från en konsultroll på Lokalfastigheter 😉 och även om han har träffat all personal så hoppas han […]

Ursvik har fått tillökning; Kvarnkullens förskola

2021-05-27 Nu har Sundbybergs stad officiellt invigt Kvarnkullens förskola, en av tre helt nybyggda förskolor i staden under det senaste året.

Ronie Ekström börjar på Lokalfastigheter den 17 maj

2021-05-17 Ronie skall vikariera som fastighetsförvaltare för Beatrice Jonsson som i juni går på föräldraledighet. Ronie har lång erfarenhet från olika […]

Visa alla nyheter >

Vill du ha ett viktigt jobb? Sök jobbet som Fastighetschef

2021-10-25

Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Sundbyberg är en snabbt växande stad, vilket innebär ett stort behov av fler lokaler för kommunal verksamhet. Lokalfastigheter i Sundbyberg AB ägs av Sundbybergs stad och har stadens uppdrag att förvalta 230 000 kvm skolor, förskolor och andra kommunala verksamhetslokaler, ansvara för en hållbar och effektiv lokalförsörjning och handha nyproduktion av verksamhetslokaler. Bolaget har idag 20 anställda och en omsättning på ca 155 mnkr med kontor i Sundbybergs centrum.

Vi som arbetar på Lokalfastigheter har som ledord att vara affärsmässiga, kunniga och enkla att samarbeta med. Hos oss möter du en öppen och avslappnad arbetsplats med alla förutsättningar för ett modernt digitalt och varierat arbetssätt där det också är viktigt att ha roligt tillsammans. Känner du igen dig i detta och vill vara med och bidra till vårt bolag och bygga Sundbyberg?

Vi söker nu en erfaren ledare som vill vara med att utveckla medarbetarna och verksamheten framåt. Du är medlem av ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Fastighetschefen är chef för förvaltningsavdelningen och ansvarig för den totala (tekniska-, ekonomiska-, juridiska- hållbara) fastighetsförvaltningen i bolaget. Det innebär så väl förvaltning enligt uppdrag från staden, som att förvalta bolagets egna fastigheter. Denne ansvarar för att kunderna är nöjda med sina lokaler, genom att affärsutveckla, kvalitetssäkra och utveckla rutiner och arbetsprocesser inom avdelningen. Fastighetschefen har ekonomiskt ansvar för avdelningens resultat och fastigheternas driftnetto utifrån beslutad budgetram och har vidare ansvar för planering av tillsyn, skötsel, reparationer samt utförandet av förebyggande och planerat underhåll.

Ansvarar för Fastighetsutvecklingen av stadens fastigheter och ska utföra analyser och utredningar för utveckling av befintligt fastighetsbestånd. Ansvarar för omställningen av stadens fastigheter till att vara klimatneutrala 2030 utifrån givna ekonomiska förutsättningar.

Du har personalansvar för en fastighetsassistent, tre förvaltare, en teknisk förvaltare , 2 fastighetstekniker och 1 drifttekniker. Den tekniska förvaltaren har ett arbetsledande ansvar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning omgående.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Utöva ett närvarande ledarskap i enlighet med Lokalfastigheters värdegrund, och med det skapa delaktighet, samarbete och engagemang inom förvaltningsavdelningen och för förvaltningsuppdraget
 • Leda, fördela  och utveckla arbetet inom fastighetsförvaltningen samt tillse att det finns egna eller köpta resurser efter behov. Ha ett proaktivt angreppssätt.
 • Bedriva en proaktiv och nära kunddialog med staden vad gäller bolagets förvaltningsuppdrag och tillse att stadens fastigheter förvaltas på ett effektivt, strategiskt och affärsmässigt vis.
 • Bedriva en proaktiv nära kunddialog med verksamheterna.
 • Utveckla organisationen och företaget i takt med omvärldsförändring
 • Säkerställa och utföra det juridiska fastighetägaransvaret samt övriga legala krav inom fastighetsförvaltning och LOU.
 • Verka för samordning och samverkan mellan förvaltnings- och projektavdelningen samt VD-stab
 • Utföra och ta initiativ till utredningar av fastighetsutvecklingskaraktär.

Vem är det vi söker?

För att lyckas behöver du som person ha ett eget driv, vara lyhörd och affärsmässig. Du värdesätter samverkan och dialog, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation och har förmåga att fatta självständig beslut. Vi söker dig som har ett genuint intresse för människor och som har mycket goda ledaregenskaper. Du ska ha förmåga att leda och fördela arbetet på ett sätt som gynnar laget, skapar arbetsglädje och levererar resultat. Vi ser att du är strukturerad och planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt med god framförhållning

Som Fastighetschef  arbetar du proaktivt med att skapa och utveckla processer, rutiner och riktlinjer inom området. Rollen kräver ett stort engagemang och en vilja att vara med och påverka verksamheten framåt.

Meriterande om du tidigare har erfarenhet inom kommunal och eller offentlig sektor.

Kompetens och yrkeserfarenhet

 • Dokumenterad erfarenhet av ledande positioner inom Fastighetsförvaltning, och då som chef med personal- , budget- och affärsutvecklingsansvar.
 • Stor vana att driva och utveckla konsultuppdrag med tydligt kundfokus och kunddialog. Förmåga att driva verksamhetsutveckling i tät dialog med kundförväntan.
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
 • Kunskap om lagar och regler inom fastighetsförvaltning, fastighetsägaransvar samt insatt i fastighetsekonomi
 • Dokumenterad erfarenhet och kunskap i strategisk fastighetsutveckling och detaljplaneprocesser utifrån fastighetsperspektivet.
 • Kunskap och erfarenhet av att driva energi- och hållbarhetsfrågor
 • Kunskap inom fastighets- och hyresjuridik, offentlig upphandling samt god förhandlingsvana

Utbildning

 • Universitets-och/eller högskoleutbildning inom fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, fastighetsanalys, fastighetsutveckling eller motsvarande

Kontakt och ansökan

Välkommen att höra av dig med frågor gällande tjänsten till VD Marica Johansson marica.johansson@lokalfastigheter.se. Skicka din ansökan till; HR konsult Mari Friberg, mari.friberg@lokalfastigheter.se, 0737-29 99 09.

Sista ansökningsdagen är den 12 november 2021. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Välkommen med din ansökan!