Senaste nyheterna

Vill du ha ett viktigt jobb, sök Affärscontroller hos Lokalfastigheter i Sundbyberg!

2021-07-12 Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Sundbyberg är en snabbt växande stad, vilket innebär ett stort behov av […]

Ursvik har fått tillökning; Kvarnkullens förskola

2021-05-27 Nu har Sundbybergs stad officiellt invigt Kvarnkullens förskola, en av tre helt nybyggda förskolor i staden under det senaste året.

Ronie Ekström börjar på Lokalfastigheter den 17 maj

2021-05-17 Ronie skall vikariera som fastighetsförvaltare för Beatrice Jonsson som i juni går på föräldraledighet. Ronie har lång erfarenhet från olika […]

Ny fastighetstekniker

2021-03-11 Houssein Soumare kommer närmast från en roll som fastighetstekniker på Corem Group. Tidigare har han varit fastighetstekniker på bl a […]

Visa alla nyheter >

Vill du ha ett viktigt jobb, sök Affärscontroller hos Lokalfastigheter i Sundbyberg!

2021-07-12

Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Sundbyberg är en snabbt växande stad, vilket innebär ett stort behov av fler lokaler för kommunal verksamhet. Lokalfastigheter i Sundbyberg AB ägs av Sundbybergs stad och har stadens uppdrag att förvalta 230 000 kvm skolor, förskolor och andra kommunala verksamhetslokaler, ansvara för en hållbar och effektiv lokalförsörjning och handha nyproduktion av verksamhetslokaler. Bolaget har idag 20 anställda och en omsättning på ca 155 mnkr med kontor centralt i Sundbybergs Centrum.

Vi som arbetar på Lokalfastigheter har som ledord att vara affärsmässiga, kunniga och enkla att samarbeta med. Hos oss möter du en öppen och avslappnad arbetsplats där vi tycker att det är viktigt att också ha roligt tillsammans. Känner du igen dig i detta och vill vara med och bidra till vårt bolag och bygga Sundbyberg?

Vi söker nu en ambitiös och självgående affärscontroller som vill vara med att utveckla verksamheten framåt. Du är medlem av ledningsgruppen och rapporterar till VD. Som affärscontroller arbetar du proaktivt med att skapa och utveckla processer, rutiner och riktlinjer inom området. Rollen kräver ett stort engagemang och en vilja att vara med och påverka verksamheten framåt.

Du har personalansvar för hyrescontrollern som bland annat ansvarar för och hanterar lokalkontrakt, hyresbetalningar och hyresaviseringar. Du kommer att ingå i VD-staben bestående av sex personer och du rapporterar direkt till VD. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning omgående.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • I rollen kommer du att arbeta med att förse bolagets styrelse och ledningsgrupp med ekonomisk information för en effektiv verksamhetsuppföljning.
  • Du kommer att ansvara för budget, prognos och analys samt bidra i arbetet med att ta fram bokslut och årsredovisning för Lokalfastigheter och dess dotterbolag.
  • Du är kontaktperson gentemot systerbolaget Fastighets AB Förvaltaren som sköter löpande redovisning, deklarationer samt leverantörsreskontra.
  • Du ansvarar även för tertialvis ekonomisk rapportering till moderbolaget Sundbybergs Stadshus AB samt Sundbybergs stad.
  • I rollen ingår även att skapa rapporter, ta fram underlag till det årliga affärsplanearbetet samt ansvara för ekonomisk uppföljning av projekt.
  • Du stöttar fastighetsförvaltningen och projektavdelningen med ekonomisk uppföljning.

Vem är det vi söker?

För att lyckas behöver du som person ha ett eget driv, vara lyhörd och affärsmässig. Du värdesätter samverkan och dialog, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation och har förmåga att fatta självständiga beslut. Vi ser att du är strukturerad, analytisk och har lätt för att skapa förtroendefulla och långsiktiga relationer med människor i din omgivning. Dina främsta drivkrafter är engagemang och viljan att bidra och skapa mervärde. Tjänsten ställer höga krav på gott omdöme och professionellt agerande. Vidare stimuleras du av att arbeta i en organisation som satsar framåt och vill utvecklas.

Kompetens och yrkeserfarenhet

  • Du har erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning med bland annat resultatuppföljning och nyckeltalsanalys samt är van att arbeta i projektform.
  • Har du även erfarenhet av fastighetsbranschen, projektredovisning eller har arbetat inom kommunal verksamhet ser vi det som starkt meriterande.
  • Du kan hantera Excel mycket väl samt har ett stort intresse för IT- baserade BI system och är van användare av affärssystem.

Utbildning eller motsvarande bakgrund

  • Vi söker dig som har universitetsutbildning i ekonomi tillsammans med minst 8 års erfarenhet från redovisning, controlling eller revision.

Kontakt och ansökan

Välkommen att höra av dig med frågor gällande tjänsten till Marica Johansson marica.johansson@lokalfastigheter.se. Skicka din ansökan till; HR konsult Mari Friberg, mari.friberg@lokalfastigheter.se, 0737-29 99 09.

Sista ansökningsdagen är den 31 augusti 2021. Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Välkommen med din ansökan!