Senaste nyheterna

Nytt fastighetssystem hos Lokalfastigheter

2019-12-6 Vi arbetar just nu med att byta fastighetssystem för våra fastigheter. Det kommer göra att vi kan arbeta ännu bättre […]

Vi söker ny lokalförsörjare

2019-12-6 Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Sundbyberg är en snabbt växande stad, vilket innebär ett stort behov av […]

Nya medarbetare

2019-11-6 Vi hälsar Annsofie Lidman och Fredrik Dahlström välkomna till Lokalfastigheter Annsofie blir ny VD-assistent med start 6 november. Hon kommer närmast från Sollentuna Kommun där hon […]

Nya ansikten på Lokalfastigheter

2019-09-25 Thomas Bäcklin ny projektledare och Ruth Andersson praktikant Thomas Bäcklin börjar på Lokalfastigheter 23 oktober. Han har semester 24-25 oktober […]

Visa alla nyheter >

Vi söker ny lokalförsörjare

2019-12-6

Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa? Sundbyberg är en snabbt växande stad, vilket innebär ett stort behov av fler fastigheter och lokaler för kommunalverksamhet. Lokalfastigheter i Sundbyberg AB ägs av Sundbybergs stad och har uppdrag att förvalta stadens fastigheter om ca 134 000 kvm och inhyrda verksamhetslokaler om ca 93 000 kvm, ansvara för en hållbar och effektiv lokalförsörjning samt handha stadens behov av nyproduktion av verksamhetslokaler. Bolaget har idag 18 anställda och en omsättning på ca 230 mkr med kontor i Hallonbergens centrum.

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av lokalförsörjning och som är en driven och kreativ person som gillar att förhandla och ser värdet av en effektiv lokalanvändning. Lockas du av en bred roll där du ska identifiera potentiella möjligheter till fastighetsutveckling i stadens fastigheter och vara drivande i hur det långsiktiga strategiska behovet av verksamhetslokaler i Sundbyberg ska lösas? Då kan det vara du som tillsammans med oss är med och rustar Sundbyberg för framtiden!

I rollen som lokalförsörjare är du en proaktiv mottagare av stadens lokalbehovsplan och ansvarig att driva, den med staden, gemensamma lokalförsörjningsprocessen. Ditt fokus är så klart både fysisk och ekonomisk optimering av lokaler i våra ägda fastigheter och inhyrda lokaler. Sundbyberg växer snabbt och trycket är extra stort på fler förskolor och skolor. Vill du arbeta mer strategiskt med en stads utveckling i fokus? – Då har vi möjligheten för dig.

Du kommer bl.a. hantera olika typer av utredningar avseende lokalförsörjnings- och fastighetsutvecklingsfrågor, hantera förändringar i uppkomna lokalbehov, identifiera möjligheter till mer effektiv lokalanvändning, skapa flyttkedjor, vara förhandlare vid inhyrning av nya lokaler, bedriva en aktiv portföljförvaltning av de inhyrda hyresavtalen tillsammans med fastighetsförvaltningen samt samordna lokalanpassningar i såväl egna som inhyrda lokaler.

För att uppnå synergier och tillse vad som är mest optimalt för hela staden behöver du alltid ha affärsmässighet och kostnadseffektivitet i fokus. Du tillser att vi har marknadsmässiga hyresvillkor och gör nyckeltalsuppföljning inom vår marknad.

Du kommer att delta i Lokalfastigheters affärsutvecklingsarbete tillsammans med övriga medarbetare inom bolaget. Vi tycker det är viktigt med omvärldsbevakning och ser att du deltar i relevanta lokal- och fastighetsnätverk för erfarenhetsutbyte och benchmarking. Du kommer rapportera till VD.

Ansvar

  • Driva lokalförsörjningsprocessen
  • Förhandla och omförhandla lokalhyresavtal
  • Aktivt söka effektiviseringar i befintliga och nya lokaler för att tillgodose verksamheternas behov.
  • Identifiera och föreslå alternativa lösningar till efterfrågat lokalbehov samt ha en samordnande roll i utredningsarbetet
  • Utveckla rutiner och genomföra framtagande av investeringskalkyler och hyressättningsmodeller
  • Vara kontaktpersonen gentemot staden lokalstrateg

Vem är det vi söker?

En förutsättning för att trivas i rollen som lokalförsörjare är att du har erfarenhet av hyresförhandling, lokalförsörjning och fastighetsutvecklingsfrågor samt lockas av utmaningen att hitta lösningar för verksamhetslokaler i en stad som växer snabbt.

Vidare är du insatt i hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation och dess beslutsvägar.

Som lokalförsörjare är du strateg och har förmågan att se till stadens bästa. För att lyckas i rollen ser vi att du är handlingskraftig, självgående och kreativ. Att du ser möjligheter och kommer med lösningsorienterade idéer som kan omsättas i praktiken samt att du har starkt utvecklingsfokus.  Du trivs med att bygga relationer och skapa nätverk och kommer som lokalförsörjare vara bolagets kontaktperson mot stadsledningskontoret och andra förvaltningar/avdelningar, men även finna samarbeten med externa fastighetsägare och andra intressenter. Det krävs en god samarbetsförmåga för att du ska nå framgång. Vi ser att du som person är målinriktad, affärsmässig och arbetar strukturerat.

Vi som arbetar på Lokalfastigheter har som ledord Samarbete, Affärsmässiga och Kunniga. Känner du igen dig i detta och vill vara med och bidra till vårt bolag och bygga Sundbyberg? Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Välkommen att höra av dig med frågor gällande tjänsten till marica.johansson@lokalfastigheter.se och du skickar din ansökan till; HR-konsult mari.friberg@lokalfastigheter.se.

Rekrytering sker löpande med tillträde omgående eller enligt överenskommelse så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast den 31 december 2019.